DELTADUA

Lagudua | Kwaku Festival 2018

De eerste generatie Molukkers in Nederland uitte zich misschien minder snel dan daaropvolgende generaties. Maar alles dat niet werd gezegd kwam tot leven in lagu dan pantun oftewel lied en gedicht. Hoewel de afgelopen jaren veel verschillende muzikale stijlen de revue passeerden, bleven deze traditionals sinds de jaren 50’ vrijwel onaangetast in hun stijl. 


ANIS DE JONG | ‘Het is tijd om een nieuwe vorm voor dit soort cultureel erfgoed te vinden die bij deze tijd past. Zo geven we een volgende generatie creatieve makers de kans om onze cultuur eigen te maken en daadwerkelijk door te geven. De technische overdracht is daarin van belang, maar ook op artistiek vlak valt er te leren van de subtiele en vaak humoristische manier waarop de 1e generatie in code sprak.’ 


LAGU DUA | Tijdens ‘LaguDua’ steken Molukse musici (bekend van o.a. Sara-Jane en Vincenzo) dansers en acteurs van alle leeftijden Molukse traditionals in een nieuw jasje. In de vorm van live muziek, dans en spoken word neemt de formatie je mee in een soulvolle trip – van heimwee, naar strijd tot vrijheid en vervoering. 


 
 
LAGUDUA-DELTADUA2-BYJOHNPATAHIA-.jpg
LAGUDUA-DELTADUA29-BYJOHNPATAHIA.jpg
LAGUDUA-DELTADUA23-BYJOHNPATAHIA-.jpg
LAGUDUA-DELTADUA28-BYJOHNPATAHIA.jpg

LAgu DUA

Tijdens ‘Lagu-Dua’ op Donderdag 27 december in het Zaantheater steken musici (bekend van o.a. Sara-Jane en Vinchenzo) dansers en acteurs Molukse traditionals in een nieuw jasje. In een losse setting met live muziek, dans en spoken nodigt de formatie je als ‘n ware familie uit voor een soulvolle avond vol thema’s als heimwee, strijd, vrijheid, passie en liefde.

De eerste generatie Molukkers in Nederland uitte zich niet zo snel. Maar alles dat niet werd gezegd kwam tot leven in lagu dan pantun oftewel lied en gedicht. Hoewel de afgelopen jaren verschillende muzikale stijlen populair bleken onder Molukse Nederlanders, bleven deze traditionals sinds de jaren 50’ vrijwel onaangetast.

ANIS DE JONG | ‘Het is tijd om een nieuwe vorm voor dit soort cultureel erfgoed te vinden die bij deze tijd past. Zo geven we een volgende generatie creatieve makers de kans om de cultuur op hun manier door te geven aan volgende generaties. De technische overdracht is daarin van belang, maar ook op artistiek vlak valt er te leren van de subtiele en vaak humoristische manier waarop de 1e generatie in code sprak.’

LAGUDUA-DELTADUA17-BYJOHNPATAHIA-.jpg
LAGUDUA-DELTADUA14-BYJOHNPATAHIA-.jpg

donderdag 27 December
20:30 forbo floringzaal
zaantheater
> TICKETLINK
> facebook event

band
Reindert kragt
rafael sinay
kick woudstra

zang
peter lengams
anais de jong
Alec kakisina
ingrid kippuw
suzanna mangar
suzanne rastovac

spoken word
Anis de jong
nel lekatompessy
françois pical
joenoes polnaija
chiara titahena

dans
alec kakisina

concept + regie
anis de jong

regie assistentie
chiara titahena

techniek coordinatie
sem usmany

beeldtechniek
steve inoeng

tekstredactie
jacqueline vorst

communicatie
brenda pattipeilohy
glenda pattipeilohy